Parket schuren en Lakken

DÉ SPECIALIST IN HET SCHUREN EN BEHANDELEN VAN PARKETVLOEREN IN DEN HAAG ÉN OMSTREKEN

Jaar Ervaring

Vloeren per Jaar

Vloeren behandeld

Parket schuren en lakken in Den Haag

Parket schuren en lakken is een oude vertrouwde methode om een houten vloer door dé Schuur Expert van een keiharde beschermlaag te laten voorzien. Woont u in de regio Den Haag dan komt de vakman bij u thuis om de houten vloer te schuren en af te lakken. Een parket schuren en lakken is precies werk en duurt meerdere dagen. Ons bedrijf werkt landelijk en heeft 15 parketteurs in dienst. Bekijk onze website voor informatie die voor uw vloeren van belang kunnen zijn.

Schuren wij vloeren zonder stof?

Ons bedrijf schuurt uw parketvloer stofvrij. Onze schuurmachines zijn zo modern dat u niet bang hoeft te zijn voor een huis of kantoorpand vol stof. Als we een vloer schuren nemen we deze meerdere malen in behandeling met verschillende soorten schuurmachines. Deze vangen direct alle stof op. Grote oppervlakten en randen en hoeken worden apart geschuurd. We schuren met grof schuurpapier, daarna met fijner en we werken zo per schuurlaag verder tot het hout gepolijst is. Pas als de vloer in perfecte staat verkeert brengen we de beschermlaag aan. Parket schuren en lakken is een van de mogelijkheden, maar ook vloeren oliën of in de wax zetten. We werken landelijk en in elke regio van Nederland.

kleurwaaier
Z

GECERTIFICEERD PARKETTEURS

Onze ervaren parketteurs hebben 20 jaar ervaring in het schuren en behandelen van parket en zijn Gecertificeerd.

Z

OFFICIEEL ERKEND SPECIALIST

Wij zijn officieel erkend specialist en zijn onderscheiden op de 5 punten, Goed Advies, Vakmanschap, Kwaliteit, Service en Garantie.
Z

DESKUNDIG ADVIES OP LOCATIE

Wanneer u een offerte aanvraagt of een afspraak met ons maakt dan komen wij altijd vrijblijvend bij u langs op locatie voor een vloerinspectie.

Z

SCHERPE & DUIDELIJKE OFFERTE

Wanneer u een vrijblijvende offerte bij ons aanvraagt ontvangt u deze met daarin meegenomen een scherpe prijs en binnen 1 dag per mail.

Parket renovatie, wat is dat?

Soms is parket renovatie nodig voordat parket schuren mogelijk is. Bij renovatie is er sprake van een of meerdere redenen. Het parket is plaatselijk beschadigd of verkleurd en moet deels vervangen worden of hersteld. Of de houten vloer heeft losse delen die vastgezet moeten worden. Het kan ook voorkomen dat delen zijn kromgetrokken en dat naden niet meer goed op elkaar aansluiten, enzovoorts. Twijfelt u over de staat van een parketvloer neem dan contact op via onze website en we kunnen u verder helpen.

Parket schuren, is dat altijd nodig?

Parket schuren is niet altijd nodig. Een goede dieptereiniging door ons bedrijf kan al een groot verschil maken. Het hout wordt gevoed door onze boenmachines en reinigingsmiddelen en de vloer ziet er daarna weer fris uit. Als de beschermlaag van een parketvloer aan vervanging toe is, is schuren en afwerken nodig. Bij schuren en lakken moet de vloer dan dus meerdere keren afgeschuurd worden en meerdere keren afgelakt worden. Wilt u de vloer van een nieuwe laklaag laten voorzien dan is parket schuren en lakken altijd nodig. Het is sterk af te raden om een nieuwe laklaag op een houten vloer aan te brengen zonder deze eerst vakkundig te laten schuren.

Parket schuren en waxen, wat zijn voor- en nadelen?

Vindt u parket schuren en waxen de beste optie voor uw houten vloer, dan moet de vloer ook meerdere keren geschuurd worden. Als het hout weer helemaal mooi en schoon is, wordt de vloer machinaal door ons gecertificeerde vakmannen in de wax gezet. Een van de voordelen van wax is dat deze toplaag de mooie tekeningen in het hout ophaalt. Wax is wel kwetsbaarder dan lak en anders dan olie. Een vloer die in de olie gezet is, kan door uzelf plaatselijk vrij gemakkelijk bijgehouden worden. Wax plaatselijk aanbrengen is niet mooi. Als de vloer aan een nieuwe laag wax toe is moet hij in zijn geheel opnieuw in de wax gezet worden. Bij Parket schuren en waxen krijgt u hierover alle noodzakelijk informatie.

Het belang van parket onderhoud

Als u ons laat zorg dragen voor optimaal onderhoud van uw vloeren, gaan uw vloeren veel langer mee. Zonder parket onderhoud zal het parket in de loop van de jaren hard achteruit gaan. Als de beschermlaag plaatselijk is weggesleten dringt het vuil rechtstreeks in het hout en het hout zal ook afgesleten raken. Als u wilt dat uw parket gelakt wordt, is de lak een harde bescherming voor uw hout. Omdat er meerdere laklagen worden aangebracht kunt u ervan op aan dat dit heel lang meegaat als er geen gekke ongelukken met de vloer worden uitgehaald. Belangrijk is bijvoorbeeld dat u geen meubels met scherpe delen zonder enige bescherming over een gelakte parketvloer heen trekt. Lak is hard maar het blijft een toplaag die kan krassen.

Parket schuren en lakken, zelf doen

Als u zelf uw houten vloer wilt schuren en lakken moet u zich voorbereiden op een zeer zware klus. Ook zitten er flinke risico’s aan verbonden. Schuren met een handschuurmachine is af te raden. Dat is een heidens karwei waarbij het eindresultaat niet snel goed te krijgen is. Moderne grote schuurmachines die u huren moet, zijn zo gemaakt dat u het bedienen van de machines moet beheersen. Als u niet dagelijks vloeren schuurt zal het eindresultaat niet zo mooi worden als vloeren van de vakman. Ook zelf een vloer lakken vergt ervaring.

Vloer schuren, laat het professioneel uitvoeren

Een vloer schuren is de basis voor het uiteindelijke resultaat van een mooi parket. Wordt er verkeerd geschuurd, dan zit u in de penarie. Vloerdelen zullen dan vervangen moeten worden wat een kostbare aangelegenheid kan zijn. Helaas maken veel mensen de denkfout dat ze zelf een vloer kunnen schuren. De een zal het er beter vanaf brengen dan de ander, maar de vakman is het beste en heeft ook de routine die nodig is om de mooiste vloeren af te leveren. Voor woonhuis en bedrijf kunt u bij ons terecht voor alle vloeronderhoud en we stellen onze klanten niet teleur.

Parket schuren en lakken

Vrijblijvende Offerte Aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Behandeling met Olie

Behandeling met Lak

Behandeling met Wax

MDF Plinten monteren