vloer schuren

Laat uw vloer schuren en lakken door een erkend parketbedrijf 

Kies de Expert

9

DESKUNDIG ADVIES OP LOCATIE

Wij komen graag voor een vrijblijvende vloerinspectie
9

GARANTIE OP GELEVERD WERK

Goede garantie voorwaarde na oplevering

Vloer schuren door dé Schuur Expert

Wanneer mijn parket schuren?

Vloer laten schuren

Is uw houten vloer toe aan een opfrisbeurt? Laat hem dan door een erkend parketteur schuren en onderhouden, zodat u er weer heel lang plezier van hebt. Parket schuren Den Haag heeft ruim 25  jaar ervaring en heeft meerdere gecertificeerde parketteurs in dienst. Wij helpen u graag verder om uw vloer weer in optimale staat terug te brengen. U kunt bij ons snel een vrijblijvende vloerinspectie aanvragen.

Onderhouden van de vloer

Er kunnen verschillende redenen zijn om uw houten vloer te laten schuren. U kunt denken een het volgende:

  • watervlekken
  • deukjes en krassen
  • kleurverschil
  • uw inrichting verandert
  • u laat de kamer verbouwen, waardoor deze groter wordt.

De invloed van licht op een natuurproduct, zoals hout, kan er voor zorgen dat er een verschil in kleur ontstaat. Zo kan zonlicht de kleur van het parket veranderen. Of hebt u waterschade gehad? Dat uit zich door watervlekken en eventueel doordat er op plekken een verhoging te zien is.

De vloer laten schuren

Een houten vloer laten schuren, begint voor de vakman dan ook met een inspectie en een gesprek. Want even snel het hout een schuurbeurt geven, is geen optie. Om een vloer te kunnen schuren, zal eerst gekeken moeten worden of er geen spijkers omhoog gekomen zijn, of alles egaal is, of de plinten en kanten in orde zijn, of er geen sprake is van een lichte verhoging. Is dat wat nodig is gerepareerd, kan met het schuurwerk begonnen worden. Op die manier krijgt u een perfecte houten vloer.

Waxen, oliën of lakken

In het voorgesprek wordt ook gevraagd hoe u de geschuurde vloer verder wilt behandelen. Wilt u het parket schuren en lakken of wordt het gewaxt of geolied? Omdat ieder van deze handeling voor een andere uitkomst zorgt, is het belangrijk daar even bij stil te staan. Goed advies en laten zien welke behandeling welk resultaat oplevert, helpt u een beslissing te nemen. Het parket schuren en waxen heeft bijvoorbeeld als voordeel dat eventuele krassen of deukjes makkelijker hersteld kunnen worden. Kleine kinderen kunnen een reden zijn voor deze methode te kiezen.

Parket renovatie

Soms kan het nodig zijn het parket te renoveren. Parket renovatie is vaak nodig bij waterschade, waardoor het parket niet slechts donkere plekken heeft gekregen, maar zelfs op plekken omhoog is gaan staan. De parketteur zal in zo’n geval eerst alles moeten onderzoeken, herstellen en zorgen dat passend hout gebruikt wordt. Daarna pas kan de vloer geschuurd worden. Zo ontstaat een eindproduct dat er net zo mooi uitziet als het oorspronkelijke parket.

De houten vloer laten schuren

Een houten vloer laten schuren, is precisie werk, want u wilt als eindproduct een gladde, mooie en egale vloer. Om dit te bereiken moet de parketteur er voor zorgen dat het hout overal op dezelfde wijze geschuurd wordt. Parket heeft een bepaalde hoogte. Door het schuren wordt hier een deel vanaf gehaald. Hoe minder geschuurd hoeft te worden en hoe minder vaak geschuurd wordt, des te langer gaat een parket mee. Verder geldt dat er stofvrij geschuurd moet worden. Dat heeft én te maken met het feit dat anders de woning onder het stof zit én omdat het wettelijk, in verband met fijnstof, verplicht is stofvrij te werken.

Reinigen na het schuren

Is de vloer geschuurd, kan met het schoonmaken begonnen worden. De houten vloer wordt grondig schoongemaakt, waarna de volgende stap gezet wordt. Wordt het parket schuren en olien, dan wordt het hout voorzien van twee lagen olie, zodat deze goed kan intrekken. Parket schuren en olien heeft als groot voordeel dat u de kleur kunt bepalen. Dit is met name van belang wanneer u een nieuwe, andere, inrichting krijgt. Mogelijk moet de houten vloer nu lichter of donkerder worden.

Zoals u ziet, is de vloer laten schuren ook hét uitgesproken moment om na te denken over verandering. Misschien wilt u deze keer het parket schuren en lakken? Lak is namelijk heel slijtbestendig. Ideaal bij huisdieren en bij spelende kinderen. Overigens is lak ook makkelijk te onderhouden. Nadeel van lakken is dat dit niet mogelijk is wanneer u een vloerverwarming neemt, aangezien de lak dan zal gaan barsten. Dit geldt eveneens bij het parket schuren en waxen, want door de warmte loopt de wax uit.

Vrijblijvende Offerte

Even de vloer laten schuren, is er dus gewoon niet bij. Het zou ook zonde zijn van een prachtig natuurlijk product dat een goede behandeling verdient. Uiteindelijk wilt u na het schuren of na een parket renovatie weer volop kunnen genieten van een prachtige vloer waarop u, zonder problemen of angst, gewoon kunt lopen, zitten en kinderen kunnen spelen. Het besluit om de vloer te laten schuren, begint met overleg. Vraag een offerte en een gesprek aan met een expert. Zo bestaat parket schuren Den Haag al ruim 25 jaar en haar 5 erkende parketteurs zorgen er voor dat u een vloer krijgt waar u van kunt genieten. Stel uw vragen, laat een offerte maken en geef het werk met een gerust hart uit de hand. Iets waar u beslist geen spijt van zult hebben.

Jaren Ervaring

Complete projecten

Onze laatste projecten

Parket schuren en oliën | Woning Den Haag

Onderhouden door Parket Schuren Den Haag

Project
Eensgezin woning Den Haag
40 m² Schuren en Oliën

Datum
18 Mei 2018

Over dit project

Bij deze woning gelegen in hartje Den Haag hebben we de vloer machinaal 3x geschuurd en voorzien van Royal 2K kleur olie. De olie is in 2 lagen aangebracht zodat deze optimaal bestand is tegen vuil en stof. Ook deze parketvloer is weer als nieuw.

Parket schuren en lakken | Woning Den Haag

Onderhouden door Parket Schuren Den Haag

Project
Hoekwoning Den Haag
56 m² Schuren en Olien

Datum
29 Mei 2018

Over dit project

In deze woning in Den Haag hebben we een lamel parket bestaande uit stroken grondig geschuurd 3maal en gepolijst. Vervolgens hebben we de vloer voorzien van 2 componenten olie van Royal 2K. Wederom een prachtig resultaat.

Parket schuren en oliën | Woning Den Haag

Onderhouden door Parket Schuren Den Haag

Project
Appartement Den Haag
62 m² Schuren en Oliën

Datum
19 Juni 2018

Over dit project

Voor deze eengezinswoning in Den Haag hebben we een massieve visgraatvloer machinaal geschuurd (3x) en gepolijst en vervolgens voorzien van 2 componenten olie van Royal 2K. Ook deze vloer hebben wij weer als nieuw mogen opleveren.

Parket schuren en oliën | Tussenwoning Den Haag

Onderhouden door Parket Schuren Den Haag

Project
Tussenwoning Den Haag
32 m² Schuren en Oliën

Datum
6 Juni 2018

Over dit project

Voor deze klant hebben wij een massieve stroken vloer geschuurd en in de 2 componenten olie van Royl 2K gezet. Na het grondige schuren en behandelen is deze vloer weer als nieuw.

Direct een afspraak maken

Wilt u uw vloer op de korte termijn laten behandelen door een ervaren en betrouwbare expert? Neem dan contact met ons op en plan direct een afspraak in voor een vakkundige behandeling van uw houten vloer. Wij komen graag zo snel mogelijk bij u langs om uw parketvloer die broodnodige make-over te geven. Voor u het weet, straalt uw vloer als nooit tevoren en ziet uw interieur er weer geweldig uit. Wilt u meer weten over ons bedrijf, voor u een afspraak maakt voor het behandelen van uw parketvloer? Neem dan gerust contact met ons op.

Bel nu met

+31 (070) – 2211778

vloer laten schuren

Contact ons

Madepolderweg 37, 2553 EE Den Haag

+31 (070)- 2211778

info@schuur.expert

Parket schuren doen wij door heel het land. We zijn dan ook actief in vrijwel alle plaatsen door Nederland. Maak een vrijblijvende afspraak voor een vloerinspectie.

Call Now Button